Hozzávalók (kb 2-3 adag)

45 dkg főtt áttört burgonya

1 db tojás

1 – 2 kk só

15 dkg Aby kenyérliszt

„Tejszínes sajtmártás”

4 dl rizstej

10 dkg reszelt növényi sajt

2 dkg margarin

ízlés szerint fűszerek (én petrezselymet,metélőhagymát,tárkonyt használtam)

1 dl rizstejszín

1,5 dk Aby kenyérliszt

Elkészítés:

A Gnocchi hozzávalóit egy tálba alaposan összedolgozzuk, majd lisztes lapra tesszük, átgyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. Mind a három részt kisodorjuk – egyforma méretűre!! Majd felvagdossuk kb 2-3 cm darabokra. Egy villa segítségével „mintát” nyomunk bele, majd forró – lobogó sós vízben kifőzzük. Miután megfőtt és leszűrtük, érdemes egy evőkanál olajjal átforgatni.

Mártás:

A  rizstejből 3 dl – t kimérünk, és a fűszerekkel, margarinnal és növényi sajttal együtt feltesszük „főni”, folyamatosan kevergessük, várjuk amíg egynemű lesz, majd a maradék rizstejet kikeverjük aliszttel és tejszínnel, majd hozzáadjuk, kissé besűrítjük. Majd tálaljuk a gnocchival.