Hozzávalók – 8 db
25 dkg Aby gluténmentes kenyérliszt
2 db tojássárgája
8 dkg margarin – olvasztott
1,5 ek édesítő (1:4 arányú – Dia Wellness)
4 gr porélesztő – Haas
1 dl rizstej
+ sárgabarack lekvár
+ olaj a sütéshez
+ rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
Egy tálba kimérjük a lisztet. Hozzáadjuk a tojássárgáját,margarint,édesítőt, elkeverjük. A langyos rizstejben feloldjuk az élesztőt., majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez és jó alaposan kidolgozzuk (lehet robotgép dagasztófejével is!).
Majd letakarjuk és egy órán át meleg helyen kelesztjük.
Rizslisztes lapon kinyújtjuk a megkelt tésztát ujjnyi vastagra, majd szaggatjuk. A kör alakokba ujjunk segítségével mélyedést nyomunk középre. Majd forró olajban kisütjük.