Hozzávalók – 8 db

25 dkg Aby gluténmentes kenyérliszt

2 db tojássárgája

8 dkg margarin – olvasztott

1,5 ek édesítő (1:4 arányú – Dia Wellness)

4 gr porélesztő – Haas

1 dl rizstej

+ sárgabarack lekvár

+ olaj a sütéshez

+ rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

Egy tálba kimérjük a lisztet. Hozzáadjuk a tojássárgáját,margarint,édesítőt, elkeverjük. A langyos rizstejben feloldjuk az élesztőt., majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez és jó alaposan kidolgozzuk (lehet robotgép dagasztófejével is!).

Majd letakarjuk és egy órán át meleg helyen kelesztjük.

Rizslisztes lapon kinyújtjuk a megkelt tésztát ujjnyi vastagra, majd szaggatjuk. A kör alakokba ujjunk segítségével mélyedést nyomunk középre. Majd forró olajban kisütjük.