Hozzávalók (1 rúd!!)
25 dkg Aby kenyérliszt
1 db tojássárgája
1 ek édesítő (1:4)
4 gr porélesztő
12,5 dkg zsír – puha
kb 6-8 ek rizstej
+ töltelék : 12 dkg mák darálva, édesítve, és annyi rizstejjel elkeverve, hogy kenhető legyen
+ 1 db tojásfehérje
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy nagy tálba tesszük, elkeverjük. Majd hozzáadjuk a tojássárgáját, elkeverjük, majd hozzáadjuk a zsírt, és jól összedolgozzuk vele. Lassan adagoljuk bele a rizstejet, ahogy szükséges. Majd meleg helyen 1 órát pihentetjük.
Majd rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk.
Megkenjük a kikevert töltelékkel, két szélét behajtjuk, majd feltekerjük. Sütőpapíros tepsire tesszük, hagyjuk 30 percet pihenni letakarva.
Majd lekenjük tojásfehérjével, megszurkáljuk és 180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.
![dscn7152](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/12/dscn7152.jpg)
![dscn7154](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/12/dscn7154.jpg)
![dscn7155](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/12/dscn7155.jpg)
![dscn7156](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/12/dscn7156.jpg)
![dscn7157](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/12/dscn7157.jpg)
![dscn7164](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/12/dscn7164.jpg)
![dscn7165](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/12/dscn7165.jpg)