A recept alapvetően cukormentes, viszont a díszítések rajta nem! De bárhogyan lehet díszíteni a tortát!

Hozzávalók (18 cm formához)

Piskóta:

4 db tojás

8,5 dkg Aby házi kenyérliszt

5 gr sütőpor

1 ek édesítő (1:4)

Krém:

25 dkg gesztenye

12,5 dkg darált dió

2 -3 ek édesítő (1:4)

1,2 dl rizstejszín

+ fondant bevonat (Dr.Oetker – fehér)

+ olvasztott csoki

+ dekor cukorkák

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük az édesítővel. Majd a hab felét beletesszük, kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, alaposan elkeverjük, végül beleforgatjuk a habot. 3 lapot sütünk belőle (180 fokon, kb 10-20 perc alatt – 18 cm es formában).

A krémhez a gesztenyét villával alaposan összetőrjük, majd hozzáadjuk az édesítőt, majd a rizstejszínt és kikeverjük, végül hozzáadjuk a darált siót, jó alaposan kikeverjük.

Majd ha meghűltek a piskóta lapok, akkor megtöltjük.

Hagyjuk pár órát a hűtőben összeállni, majd a fondantot kinyújtjuk (kezünkkel kicsit melegítsük, hogy jobban tudjuk nyújtani), majd beborítjuk a tortát. Csokival és dekor cukorkákkal díszítjük.