A recept alapvetően cukormentes, viszont a díszítések rajta nem! De bárhogyan lehet díszíteni a tortát!
Hozzávalók (18 cm formához)
Piskóta:
4 db tojás
8,5 dkg Aby házi kenyérliszt
5 gr sütőpor
1 ek édesítő (1:4)
Krém:
25 dkg gesztenye
12,5 dkg darált dió
2 -3 ek édesítő (1:4)
1,2 dl rizstejszín
+ fondant bevonat (Dr.Oetker – fehér)
+ olvasztott csoki
+ dekor cukorkák
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük az édesítővel. Majd a hab felét beletesszük, kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, alaposan elkeverjük, végül beleforgatjuk a habot. 3 lapot sütünk belőle (180 fokon, kb 10-20 perc alatt – 18 cm es formában).
A krémhez a gesztenyét villával alaposan összetőrjük, majd hozzáadjuk az édesítőt, majd a rizstejszínt és kikeverjük, végül hozzáadjuk a darált siót, jó alaposan kikeverjük.
Majd ha meghűltek a piskóta lapok, akkor megtöltjük.
Hagyjuk pár órát a hűtőben összeállni, majd a fondantot kinyújtjuk (kezünkkel kicsit melegítsük, hogy jobban tudjuk nyújtani), majd beborítjuk a tortát. Csokival és dekor cukorkákkal díszítjük.
![dscn7392](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/12/dscn7392.jpg)
![dscn7395](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/12/dscn7395.jpg)
![dscn7396](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/12/dscn7396.jpg)
![dscn7398](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/12/dscn7398.jpg)
![dscn7400](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/12/dscn7400.jpg)
![dscn7401](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/12/dscn7401.jpg)
![dscn7403](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/12/dscn7403.jpg)
![dscn7404](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/12/dscn7404.jpg)
![dscn7407](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2017/12/dscn7407.jpg)