Hozzávalók:

50 dkg Mester süteményliszt

20 dkg margarin

1,5 ek édesítő (1:4)

4 gr sütőpor

2 ek vanília aroma

0,75 dl rizstej

Krém:

5 dl rizstej

5 dkg margarin

1 dl rizstejszín

1 ek vanília aroma

15 dkg rizsliszt

2 ek édesítő (1:4)

Töltelék:

1,5 kg alma reszelve, majd fahéjjal és szerecsendióval édesítővel párolva

Elkészítés:

A tészta alapanyagait egy tálban jó alaposan kidolgozzuk, majd három részre szedjük és kinyújtjuk.

Egyenként megsütjük 180 fokon kb 10-15 perc alatt.

A krémhez a rizstejet, édesítőt, rizslisztet, vanília aromát összekeverjük, sűrűre főzzük, majd belekeverjük a margarint és a rizstejszínt.

Ha megsültek és meghűltek a lapok, akkor egyet leteszünk, megkenjük az alma felével, majd a krém fele jön, majd egy másik lap, és most krém jön, majd alma, és egy másik lap. Majd ezt hagyjuk 6-7 órát, hogy jól összeálljon. Tálaláskor porédesítővel megszórjuk.