Hozzávalók:

1 üveg borsó

1 nagy szál répa

1 szál fehérrépa

1 db hagyma (aki eheti, ha nem akkor 1 db tv paprika)

pirospaprika

bors

2 l víz

1,5 ek rizsliszt – Kenyérvarázs

olaj

Grízgaluska:

1 db tojás

1 kávéskanál margarin

7,5 dkg rizsdara

1 ek kukoricaliszt

Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk, aprítjuk. A hagymát (paprikát) az olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk,pirospaprikázzuk, majd a zöldségeket (borsón kívül) rátesszük, jól átforgatjuk. Majd felöntjük vízzel. Szinte puhára főzzük a zöldségeket, majd hozzáadjuk a borsót. A rizslisztet kikeverjük a levesből kimért 2 merőkanál lével, elkeverjük, majd visszaöntjük bele. Kissé sűrítjük..

A galuska alapanyagait alaposan kikeverjük, 20 percet hagyjuk állni, majd forró vízben kifőzzük.