Hozzávalók:
1 cs Hadarik Rita zsúrpogácsa keverék
4 gr porélesztő
1 db tojás
1 kk só
12,5 dkg tepertőkrém
1,5 dl víz
+ rizsliszt a nyújtáshoz
+ 1 db tojás a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük. Majd hozzáadjuk a tojást és a tepertőkrémet, eldolgozzuk benne, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan kidolgozzuk. Majd meleg helyen 1 órát pihentetjük. Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk, majd összehajtjuk – és ezt 3 szor ismételjük. Végül 1,5 ujjnyi vastagra nyújtjuk és felcsíkozzuk. Sütőpapíros tepsire tesszük , lekenjük tojással és 180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.
![dscn8199](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/10/dscn8199.jpg)
![dscn8200](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/10/dscn8200.jpg)
![dscn8201](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/10/dscn8201.jpg)
![dscn8202](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/10/dscn8202.jpg)
![dscn8203](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/10/dscn8203.jpg)