Hozzávalók:

20 dkg Naturbit barna rizsliszt

8 dkg Natubit köles liszt

1 dkg útifűmaghéj őrlemény

2 dkg útifűmaghéj

8 dkg tápióka keményítő

1 cs sütőpor

2 ek édesítő (1:4)

3,2 dl víz

1 ek citromlé

Töltelék:

20-25 dkg darált mák

ízlés szerint édesítő

rizstejszín

15 dkg meggy

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól eldolgozzuk. Majd két részre vesszük a tésztát, kinyújtjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük. Majd a mákot, meggyet, édesítőt kikeverjük annyi rizstejszínnel, hogy sűrű krémes legyen. Rátesszük a tésztára, majd kinyújtjuk a másik adag tésztát is, majd befedjük vele a mákos réteget. Lekejük vékonyan olajjal, majd megszúrkáljuk. 180 fokos sütőben kb 30-40 perc alatt megsütjük.