Hozzávalók:
50 dkg Mester házi kenyérliszt
1-2 kk só
1 cs porélesztő
2 dkg tápióka keményítő
2 dkg köles liszt
5 gr bambuszrost
8 gr útifűmaghéj
5,5 dl víz
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ reszelt növényi sajt a tetejére
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük. Majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk, kigyúrjuk. Majd hozzáadjuk az olajat és összedolgozzuk vele. 6 részre osztjuk, majd zsemléket formázunk belőle és sütőpapíros tepsire tesszük. lekenjük olajjal és megszórjuk a növényi sajttal. 50 fokon 50 percig kelesztjük, majd 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.
![dscn9955](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/04/dscn9955.jpg)
![dscn9956](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/04/dscn9956.jpg)
![dscn9957](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/04/dscn9957.jpg)
![dscn9958](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/04/dscn9958.jpg)
![dscn9959](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/04/dscn9959.jpg)
![dscn9961](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/04/dscn9961.jpg)
![dscn9962](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/04/dscn9962.jpg)
![dscn9963](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/04/dscn9963.jpg)
![dscn9964](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/04/dscn9964.jpg)
![dscn9965](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/04/dscn9965.jpg)