Hozzávalók:

Piskóta:

10 dkg Naturbit Barna rizsliszt (ITT)

5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

10 dkg Tápióka keményítő

3 dkg holland kakaópor

1,5 dkg útifűmaghéj

1,5 dkg Útifűmaghéj őrlemény

4 dkg édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

3 dl víz

2 ek citromlé

Krém:

2 cs vanília puding

2 dl rizstejszín

2,5 dkg édesítő (1:4)

1 dl rizstej

4 dl Schlagcreme natúr tejszín

35 dkg eper (nekem fagyasztott volt)

+ olvasztott csokoládé – mentes

+ Vitalio gyümölcs snack a díszítéshez

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól kikeverjük. Majd torta formába (nekem 18 cm-es volt) tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük. (tűpróba). Hagyjuk teljesen kihűlni, majd három részre vágjuk.

A pudingot kikeverjük az édesítővel, rizstejjel és rizstejszínnel. Majd sűrűre főzzük, hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt felverjük, majd a kihűlt pudinggal egyneművé dolgozzuk. Két részre vesszük . Az epret leturmixuljok,majd beletesszük az egyik adag vaníliás tejszínbe (ha folyósnak gondoljuk , tegyünk hozzá zselatinfixet).

Elkezdjük rétegezni. Egy piskóta, majd epres krém, majd vaníliás krém… Hagyjunk valamennyit a külsejére.

Majd 4-5 órát a hűtőben pihentetjük.

Majd bevonjuk a maradék krémmel, csokival leöntjük és díszítjük Vitalio gyümölcs snack – kel.