Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg  barna rizsliszt

10 dkg  köles liszt

10 dg  tápióka keményítő

2 dkg Útifűmaghéj

0,5 dkg Útifűmaghéj őrlemény

3 dkg édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

4 dl víz

2 ek almaecet

Krém:

4 cs vaníliás pudingpor

5 dl rizs/kókusz/mandulaital

5 dl növényi tejszín

25 dkg Növényi Mascarpone

6 dkg édesítő (1:4) – de kóstoljuk meg, hogy elég édes e

+ 1,5 – 2 dl koffeinmentes kávé

+ holland kakaópor a szóráshoz

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, alaposan kikeverjük. Majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük.

A pudingokat kikeverjük az édesítővel és a rizstejjel/kókusztejjel…., majd sűrűre főzzük.

A tejszínt felverjük.

Majd a puding felét kiszedjük és kikeverjük a mascarponéval, a másik felét a habbal összedolgozzuk.

A piskótát kettévágjuk, majd az alsó lapját kávéval meglocsoljuk, majd jön a habos krém fele, majd mascarponés, majd a piskóta másik fele, arra is kávé..és a krém.

Majd kakaóval megszórjuk és hagyjuk állni egy éjjelt!