Hozzávalók:
Piskóta:
20 dkg barna rizsliszt
10 dkg köles liszt
10 dg tápióka keményítő
2 dkg Útifűmaghéj
0,5 dkg Útifűmaghéj őrlemény
3 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
4 dl víz
2 ek almaecet
Krém:
4 cs vaníliás pudingpor
5 dl rizs/kókusz/mandulaital
5 dl növényi tejszín
25 dkg Növényi Mascarpone
6 dkg édesítő (1:4) – de kóstoljuk meg, hogy elég édes e
+ 1,5 – 2 dl koffeinmentes kávé
+ holland kakaópor a szóráshoz
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, alaposan kikeverjük. Majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük.
A pudingokat kikeverjük az édesítővel és a rizstejjel/kókusztejjel…., majd sűrűre főzzük.
A tejszínt felverjük.
Majd a puding felét kiszedjük és kikeverjük a mascarponéval, a másik felét a habbal összedolgozzuk.
A piskótát kettévágjuk, majd az alsó lapját kávéval meglocsoljuk, majd jön a habos krém fele, majd mascarponés, majd a piskóta másik fele, arra is kávé..és a krém.
Majd kakaóval megszórjuk és hagyjuk állni egy éjjelt!







