Hozzávalók:
25 dkg Naturbit Hajdina liszt (ITT)
5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
10 dkg Tápióka keményítő
2 dkg útifűmaghéj
2 dkg útifűmaghéj őrlemény
3 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
5 dl víz
3 ek citromlé
+ lekvár (lehetőleg sütés álló)
+ olaj a kenéshez
+ köles liszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd összedolgozzuk. Kb -5-10 percet pihentetjük, majd köles lisztes lapon átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, 6 vagy 8 kockára vágjuk. Közepébe lekvárt teszük, majd két szélét behajtjuk, majd a másik irányból feltekerjük. Sütőpapíros tepsibe tesszük, olajjal vékonyan lekenjük. Majd 180 fokon kb 30-35 perc alatt megsütjük.
![42195920-315636885654165-268570472591917056-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/10/42195920-315636885654165-268570472591917056-n.jpg)
![42201404-2210378075898293-6163108328357494784-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/10/42201404-2210378075898293-6163108328357494784-n.jpg)
![42207952-534102670372067-2345523752499937280-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/10/42207952-534102670372067-2345523752499937280-n.jpg)
![42223239-2180044212065804-2263031011430367232-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/10/42223239-2180044212065804-2263031011430367232-n.jpg)
![42233044-212210959478425-95168585424437248-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/10/42233044-212210959478425-95168585424437248-n.jpg)
![42288298-1154689078018602-7476026482955911168-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/10/42288298-1154689078018602-7476026482955911168-n.jpg)