Bukta – vegán (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

25 dkg Naturbit Hajdina liszt (ITT)

5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

10 dkg Tápióka keményítő

2 dkg útifűmaghéj

2 dkg útifűmaghéj őrlemény

3 dkg édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

5 dl víz

3 ek citromlé

+ lekvár (lehetőleg sütés álló)

+ olaj a kenéshez

+ köles liszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd összedolgozzuk. Kb -5-10 percet pihentetjük, majd köles lisztes lapon átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, 6 vagy 8 kockára vágjuk. Közepébe lekvárt teszük, majd két szélét behajtjuk, majd a másik irányból feltekerjük. Sütőpapíros tepsibe tesszük, olajjal vékonyan lekenjük. Majd 180 fokon kb 30-35 perc alatt megsütjük.

2018. október 15.|Hunorganic, Vegán|