Hozzávalók:
50 dkg Naturbit Alfa Mix (ITT)
2 ek Naturbit Hajdina liszt (ITT)
0,5 ek útifűmaghéj
1 ek sörélesztőpehely
1 cs porélesztő
4,9 dl víz
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ lenmag a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat jó alaposa elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk, majd beledolgozzuk az olajat. Majd zsemléket formázunk és sütőpapíros tepsire tesszük. Olajjal vékonyan lekenjük, majd lenmaggal megszórjuk. 50 fokos sütőben 45 percet kelesztjük, majd kb 35 – 40 perc alatt 180 fokon megsütjük.
![44054600-2328112324079415-6096839031679614976-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/11/44054600-2328112324079415-6096839031679614976-n.jpg)
![43744318-2206296856272248-191949664780550144-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/11/43744318-2206296856272248-191949664780550144-n.jpg)
![43736631-184931109075937-2192692886074556416-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/11/43736631-184931109075937-2192692886074556416-n.jpg)
![43723214-1651955551571688-5771818279202979840-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/11/43723214-1651955551571688-5771818279202979840-n.jpg)
![43703437-182410482660268-3156149978661912576-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/11/43703437-182410482660268-3156149978661912576-n.jpg)