Hozzávalók:
1 fej káposzta (én kelkáposztát használtam, puhább állagú )
3 doboz lencse (kb 3×400 g)
60-70 dg főtt rizs
só
bors
pirospaprika
köménymag
babérlevél
75 dkg savanyú káposzta
Hagyma (én ezt kihagytamm mert nem ehetem)
Olaj (én ezt is kihagytam )
Elkészítés:
A káposztát leveleire szedjük, majd megmossuk. A lencsét a rizzsel összegyúrjuk, fűszerezzük.
Majd a levelekbe tesszük a tölteléket, becsomagoljuk. A savanyú képosztát átmossuk.
A hagymár megpucoljuk, megmossuk, majd az olajon megpirítjuk. (ez a menet nálam kimaradt!!).
A káposztát beletesszük a lábasba (a hagymás keverékre), majd köménymagot teszünk bele, pirospaprikát, borsot, majd jól összekeverjük, majd beletesszük a becsomagolt töltelékeket. Beletesszük a babérleveleket 4-5 db-ot, majd felöntjük vízzel. Majd lassú tűzön hagyjuk megfőni.