Hozzávalók:
15 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
15 dkg Naturbit Hajdina (ITT) vagy Barna rizsliszt (ITT)
15 dkg tápióka keményítő
3,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
2 dkg útifűmaghéj
3 dkg lenmag liszt
2-3 kk só
1 cs sütőpor
6 dl víz
3 ek citromlé
+ olaj a kenéshez
+ reszelt növényi sajt a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban jó alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet. Jó alaposan összedolgozzuk. Majd bagetet és zsemléket formázunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük. A zsemlét császárzsemle formázóval megvágjuk. Lekenjük olajjal vékonyan őket. A bagettet megszórjuk növényi sajttal. 180 fokon kb 40-45 perc alatt megsütjük őket. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd fogyasztható.
![41769758-1065441813633560-4334395581108584448-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/12/41769758-1065441813633560-4334395581108584448-n.jpg)
![41810860-1513433032089527-2352421061955420160-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/12/41810860-1513433032089527-2352421061955420160-n.jpg)
![41815276-559716651125575-3409498816573865984-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/12/41815276-559716651125575-3409498816573865984-n.jpg)
![41817435-302110673912113-6839045445268799488-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/12/41817435-302110673912113-6839045445268799488-n.jpg)
![41850534-731640480505091-815547189236334592-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2018/12/41850534-731640480505091-815547189236334592-n.jpg)