Hozzávalók:

15 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

15 dkg Naturbit Hajdina (ITT) vagy Barna rizsliszt (ITT)

15 dkg tápióka keményítő

3,5 dkg útifűmaghéj őrlemény

2 dkg útifűmaghéj

3 dkg lenmag liszt

2-3 kk só

1 cs sütőpor

6 dl víz

3 ek citromlé

+ olaj a kenéshez

+ reszelt növényi sajt a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban jó alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet. Jó alaposan összedolgozzuk. Majd bagetet és zsemléket formázunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük. A zsemlét császárzsemle formázóval megvágjuk. Lekenjük olajjal vékonyan őket. A bagettet megszórjuk növényi sajttal. 180 fokon kb 40-45 perc alatt megsütjük őket. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd fogyasztható.