Hozzávalók:
55 dkg Mester házi kenyérliszt
10 dkg burgonya pehely
1 cs porélesztő
só
15 dkg puha margrin
20 gr Orgran tojáspótló (ITT) + víz
kb 5 dl víz
+ rizsliszt a nyújtáshoz
+ 5 gr Orgran tojáspótló + víz + 1,5 ek olaj a kenéshez
+ 10 dkg margarin – olvasztott a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a edves alapanyagokat és alaposa összedolgozzuk. Majd meleg helyen egy órát kelesztjük. Majd rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk, lekenjük a margarinal, majd ezt még -2-3 szor ismételjük, majd kinyújtjuk kb 2 ujjnyira és szaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük a tojáspótlós keverékkel, majd 1ö80 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük.
![45006031-161307098154025-2148833689365118976-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2019/01/45006031-161307098154025-2148833689365118976-n.jpg)
![45006861-280520865903115-8409183899824947200-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2019/01/45006861-280520865903115-8409183899824947200-n.jpg)
![44979637-444959432575004-1839510638628438016-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2019/01/44979637-444959432575004-1839510638628438016-n.jpg)
![45027309-288366368466186-5732641756487352320-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2019/01/45027309-288366368466186-5732641756487352320-n.jpg)
![45075600-1848169165280318-374080286998134784-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2019/01/45075600-1848169165280318-374080286998134784-n.jpg)