Hozzávalók:
17,5 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
12,5 dg tápióka keményítő
1,5 dkg útifűmaghéj
1,5 dg útifűmaghéj őrlemény
2,5 ek édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
4 dl víz
2 ek citromlé
Töltelék:
kb 20-25 dkg darált dió édesítve
2 ek cukormentes baracklekvár
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt anyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuka vizet és a citromlevet, jól eldolgozzuk. 5-10 percet pihentetjük. Majd barna rizslisztes lapon kinyújtjuk téglalap alakba, majd felvágjuk háromszögekre.
A háromszögek széleit felhajtjuk, majd megtöltjük a a dióval, amit előzőleg kikevertünk a lekvárral. Majd sütőpapíros tepsire tesszük. Széleit olajjal lekenjük véonyan, majd 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.