Hozzávalók:

50 dkg datolya, amit előző este vízben beáztatunk! Másnap leöntjük róla a vizet és pépesítjük.

Piskóta:

12 dkg tápióka keményítő

8 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

2 dkg útifűmaghéj őrlemény

4 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

1 cs sütőpor

2 ek édesítő

15 dkg datolya – pépesített

15 dkg olvasztott mentes csokoládé

2 dkg holland kakaópor

3 dl víz

Krém 1:

30 dkg datolya – pépesített

20 dkg darált dió

1 dl Schlagfix – natúr tejszín

Krém 2:

20 dkg datolya krém

1 dl Schlagfix – natúr tejszín

10 dkg darált dió

3,5 dkg holland kakaópor

ízlés szerint édesítő

+ mentes olvasztott csoki a tetejére

+ dió a szóráshoz

Elkészítés:

A piskótához a száraz összetevőket elkeverjük, majd hozzáadjuk a datolya krémet és csokit, elkeverjük, majd hozzákeverjük a vizet.

Sütőpapíros tepsibe tesszük és 180 fokon kb 30-35 perc alatt megsütjük.

A krémeket egyszerűen csak kikeverjük, így lesz 2 fajtánk. Majd ha meghűlt a piskóta, akkor kettévágjuk, először megkenjük a sima datolyás – diós krémmel, majd megkenjük a kakaós krémmel. Majd rátesszük a piskóta tetejét. Csokival borítjuk és dióval megszórjuk.