Hozzávalók:
Piskóta:
20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
10 dkg Natrubit köles liszt (ITT)
10 dkg tápióka keményítő
1,5 dkg útifűmaghéj
1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
3 ek édesítő (1:4)
3 dkg holland kakaópor
6 dl víz
1 cs sütőpor
3 ek citromlé
Krém:
4 dl rizstej
1,5 dl Schlagfix natúr növényi tejszín
3 ek édesítő
3 ek holland kakaópor
kb 10 ek Naturbit barna rizsliszt
10 dkg olvasztott mentes csokoládé
Tetejére:
Olvasztott mentes csokoládé
Elkészítés:
A piskótához száraz alapanyagokat elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, alaposan kikeverjük. Majd sütőpapíros tepsibe tesszük és 180 fokon kb 35-40 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tejszínen kívűl az összes alaapnyagot kikeverjük, majd sűrűre főzzük, végül hozzákeverjük a tejszínt.
Majd ha a piskóta meghült, akkor kettő vagy három lapra vágjuk, megkenjük a krémmel. Hagyjuk -3-4 órát , hogy összeálljon, majd kockákra vágjuk és csokoládéval borítjuk.