Hozzávalók:

Piskóta:

10 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

5 dkg tápióka keményítő

fél cs sütőpor

3 dl víz

1,5 ek holland akaópor

1 ek citromlé

2 ek édesítő (1:4)

Köles réteg:

50 dkg főtt köles

ízlés szerint édesítő

2 dl Schlagfix natúr habtejszín – vegán

2 ek citromlé

1 cs vaníliás pudingpor (HAAS)

+ útifűmaghéj (-1-2 ek)

Teteje:

40 dkg fagyasztott málna

ízlés szerint édesítő

útifűmaghéj

+ olvasztott mentes csoki a tetejére

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat kikeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és avval is kikeverjük. Majd sütőpapíros formába öntjük (nekem 18 cm volt). 180 fokon kb 20-30 perc alatt megsütjük.

A köles krémhez az alapanyagokat összeturmixoljuk, majd a kihűlt piskótára tesszük. A málnát kiolvasztjuk, majd ízesítjük. Annyi útifűmaghéjat tegyünk bele, hogy zselés állaga legyen, majd a torta tetejére tesszük, végül csokival borítjuk.