Hozzávalók:
20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
10 dkg tápióka keményítő
10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
1 – 2 kk fahéj
3 ek édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
4 dl víz
30 g útifűmaghéj őrlemény
2 ek citromlé
Töltelék:
kb 10 dkg holland kakaópor – édesítő és rizstejszín keveréke (sűrű masszát kapjunk)
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuka nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.
Majd két részre szedjük. Kinyújtjuk az egyiket téglalap alakba, majd megkenjük a kakaós töltelékkel és feltekerjük.
Hosszában kettévágjuk úgy, hogy a tetején egy kis rész megmaradjon. Majd szivet formázunk belőle. Sütőpapíros tepsire tesszük, vékonyan olajozzuk. Majd a másik tésztával is így járunk el.
180 fokos sütőben kb 30-40 perc alatt megsütjük.