Hozzávalók (4-6 személy)

30 dkg Aby tészta liszt

3 db tojás

80 gr víz

3 ek olaj

+ rizsliszt a nyújtáshoz

Töltelék:

50 dkg darált hús

bors

1 fej hagyma

1 kk fokhagymapor

4 szál  répa

3 nagy fej gomba

oregánó

2 db babérlevél

olaj

2 dl paradicsomszósz

kb 1-1,5 dl víz

+ 2 dl rizstjeszín

+ 2 db tojás

+ 5-10 dkg növényi sajt – reszelve

Elkészítés:

A tésztához a lisztet egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat,vizet, olajat. Nagyon alaposan kidolgozzuk. Majd rizslisztes lapra tesszük, és jó vékonyra kinyújtjuk (ha van tészta nyújtó gépünk, akkor érdemes azt használni!!!). Téglalapokat vágunk a tésztából, amit lobogó vízben kb 1-2 percig előfőzünk (az előfőzést érdemes akkor, amikor már a töltelék elkészült!)

A tölteléket elkészítjük. A hagymát,gombát,répát megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük. A hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát és a répát, átforgatjuk, pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, evvel is elkeverjük, majd fűszerezzük. Majd felöntjük a paradicsomlével és a vízzel, összekeverjük, majd hagyjuk , hogy „elfője” a levét.

Ha ezek elkészültek, akkor egy jénai tálba alulra helyezünk előfőzött tésztalapokat, majd a tölteléket, majd ismét lapok… egészen addig, amíg el nem fogy, a tetejét tésztával zárjuk!.

Majd a rizstejszínt, tojásokat, növényi sajtot kikeverjük és evvel beborítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb 35-45 perc alatt készre sütjük.