Hozzávalók ( 1 db 20 cm torta és 8 db muffin)

Piskóta:

20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

13,5 dkg tápióka keményítő

10 dkg olvasztott mentes csokoládé

5 dkg édesítő (1:4)

2 dkg útifűmaghéj

2 dkg útifűmaghéj őrlemény

3,5 dkg holland kakaópor

1 cs sütőpor

6 dl víz

2 ek citromlé

Krém:

5 dl Schlagfix natúr tejszín – növényi

4 nagyobb banán

ízlés szerint édesítő

2 cs vanília puding (HAAS)

10-15 g útifűmaghéj őrlemény

+ 1 ek holland kakaópor

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és kikeverjük. Egy torta formát olajjal kikenünk, majd a massza felét beleöntjük. A másik felét pedig muffin formákba. 180 fokon kb 40 perc alatt megsütjük őket (a muffin hamarabb elkészül!).

A tejszínt felverjük, a banánt leturmixoljuk (vagy villával összenyomkodjuk), majd a kakaóporon kívül összekeverünk mindent a krémhez.

Majd ha meghűlt a piskóta, felbevágjuk. A muffinokat is, majd megtöltjük krémmel. A tetejét a krémmel díszítjük, egy részébe keverünk kakaóport, így színesebb lesz.

Pár óra múlva már fogyasztható.