Hozzávalók:

6 db tojás

9 dkg Aby gluténmentes kenyérliszt

1,5 ek édesítő (1:4)

4 gr sütőpor

+ 1 cs pudingpor (jelen esetben Haas – Amaretto)

+ 2,5 dl rizstej

+ ízlés szerint édesítő

+ kb. 5 dkg darált dió

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját kikeverjük az édesítővel, liszttel és sütőporral. A fehérjéből kemény habot verünk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a sárga keverékhez. Óvatosan forgatjuk, míg egynemű masszát kapunk.

Sütőpapíros tepsire tesszük, eloszlatjuk, majd 180 fokos sütőben kb 10-15 perc alatt megsütjük, majd még forrón feltekerjük egy konyharuha segítségével.

A pudingot megfőzzük a rizstejjel és édesítővel, majd ha meghűlt a piskóta megtöltjük, megszórjuk dióval és visszatekerjük. Majd hagyjuk kihűlni teljesen.