Kihagyás
Mona Konyhája – Élet az ételallergiával Logo Mona Konyhája – Élet az ételallergiával Logo
  • Rólam – ki is vagy én
  • Receptek
    • Mentes termékek
      • Egészségmarket
      • Lidl
    • Aby Hungary
    • BBN – Vegifeel
    • Csokoládék
    • Egyéb receptek mentesen
    • Hunorganic
    • Lisztkeverékmentes receptek
    • Mester család termékeiből
    • Nocarb
    • Nutri free
      • NF – Nativa Food
    • Schar
    • Viva Natura
    • Vegán
    • Mentes nyaralás
  • Tanácsok
  • Szeretetkonyha
    • Szeretetkonyha ajánló – Lepd meg !
    • Szeretetkonyha ajánló – Több, mint főzés
    • Szeretetkonyha a Libri Könyvesboltok polcain
    • Szeretetkonyha – Mentesklub.hu ajánló
    • Szeretetkonyha ajánló Lillától
    • Szeretetkonyha – Beszélgetés szerzőtársammal Légrádi Ildikóval és Merán Bálinttal.
    • Szereretkonyha a Lírában (Vecsés)
    • Szeretetkonyha interjú Böbitől, a Több, mint főzés blog írójától.
    • Szeretetkonyha – cikk a glutenerzekeny.hu oldalon
    • Szeretetkonyha – Cikk Árvai Nóritól a babamamakonzultáció oldalon
    • Szeretetkonyha – ajánló a Csak a Mentes oldalon
    • Szeretetkonyha – Ajánló az “Ezisgyőr” bloggerétől Csobay Dánieltől
    • Szeretetkonyha – Ajánló a Kiskegyed magazin 2021.január 12. számában
    • Szeretetkonyha – Ajánló Emese ( egy edző ) szemszögéből
  • Mona „mentes” sorozat – könyvcsomag
    • A MENTES SÜTISKÖNYV
      • Kávéház magazin ajánlója – A Mentes Sütis könyvemről
    • Az ünnepek mentes ételei
      • GoodFood magazin „Gasztro Portál „ajánlója – Az Ünnepek Mentes Ételei könyvemről
      • Mariann ajánlója – Az Ünnepek Mentes Ételei könyvemről
    • A nagyvilág mentes ételei
      • Sláger FM 2023.11.24 – beszégetés A Nagyvilág Mentes ételei című könyvemről
      • MEX Rádió riport – 2023. 10.27
      • A Nagyvilág Mentes Ételei – Így készült
      • Bogi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Petra ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dóri ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Szilvi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dabas Rádió interjú – 2023.11.04
      • Ivett ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Niki ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Dzsenifer ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Gasztromagazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dóri ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Kávéház magazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Zsófi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Ildi ( Mesevilág habbal ) ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Andi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Hajni ( Tudatos minimalizmus ) ajánlója – A Nagyvilág Mnetes Ételei könyvemről
  • Könyvek
  • Letölthető anyagok
    • Videók
  • Online főzés
  • Tanácsadás és főzés
  • Események, tanfolyamok
  • Találkozók / Rendezvények
  • Média – Megjelenések
  • Partner program és Rendezvény
  • Webshop
  • Hírlevél
  • Adataim

    Regisztráció
  • Rólam – ki is vagy én
  • Receptek
    • Mentes termékek
      • Egészségmarket
      • Lidl
    • Aby Hungary
    • BBN – Vegifeel
    • Csokoládék
    • Egyéb receptek mentesen
    • Hunorganic
    • Lisztkeverékmentes receptek
    • Mester család termékeiből
    • Nocarb
    • Nutri free
      • NF – Nativa Food
    • Schar
    • Viva Natura
    • Vegán
    • Mentes nyaralás
  • Tanácsok
  • Szeretetkonyha
    • Szeretetkonyha ajánló – Lepd meg !
    • Szeretetkonyha ajánló – Több, mint főzés
    • Szeretetkonyha a Libri Könyvesboltok polcain
    • Szeretetkonyha – Mentesklub.hu ajánló
    • Szeretetkonyha ajánló Lillától
    • Szeretetkonyha – Beszélgetés szerzőtársammal Légrádi Ildikóval és Merán Bálinttal.
    • Szereretkonyha a Lírában (Vecsés)
    • Szeretetkonyha interjú Böbitől, a Több, mint főzés blog írójától.
    • Szeretetkonyha – cikk a glutenerzekeny.hu oldalon
    • Szeretetkonyha – Cikk Árvai Nóritól a babamamakonzultáció oldalon
    • Szeretetkonyha – ajánló a Csak a Mentes oldalon
    • Szeretetkonyha – Ajánló az “Ezisgyőr” bloggerétől Csobay Dánieltől
    • Szeretetkonyha – Ajánló a Kiskegyed magazin 2021.január 12. számában
    • Szeretetkonyha – Ajánló Emese ( egy edző ) szemszögéből
  • Mona „mentes” sorozat – könyvcsomag
    • A MENTES SÜTISKÖNYV
      • Kávéház magazin ajánlója – A Mentes Sütis könyvemről
    • Az ünnepek mentes ételei
      • GoodFood magazin „Gasztro Portál „ajánlója – Az Ünnepek Mentes Ételei könyvemről
      • Mariann ajánlója – Az Ünnepek Mentes Ételei könyvemről
    • A nagyvilág mentes ételei
      • Sláger FM 2023.11.24 – beszégetés A Nagyvilág Mentes ételei című könyvemről
      • MEX Rádió riport – 2023. 10.27
      • A Nagyvilág Mentes Ételei – Így készült
      • Bogi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Petra ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dóri ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Szilvi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dabas Rádió interjú – 2023.11.04
      • Ivett ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Niki ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Dzsenifer ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Gasztromagazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Dóri ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei Könyvemről
      • Kávéház magazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Zsófi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Ildi ( Mesevilág habbal ) ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Andi ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
      • Hajni ( Tudatos minimalizmus ) ajánlója – A Nagyvilág Mnetes Ételei könyvemről
  • Könyvek
  • Letölthető anyagok
    • Videók
  • Online főzés
  • Tanácsadás és főzés
  • Események, tanfolyamok
  • Találkozók / Rendezvények
  • Média – Megjelenések
  • Partner program és Rendezvény
  • Webshop
  • Hírlevél
Előző Következő
  • View Larger Image

Spektrum Home – Adventi készülődés – 2020.11.21,

2020. november 22.|Média - Megjelenések|

Ajánlott bejegyzések

Kávéház magazin ajánlója – A Mentes Sütis könyvemről
GoodFood magazin „Gasztro Portál „ajánlója – Az Ünnepek Mentes Ételei könyvemről
Kávéház magazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
Gasztromagazin ajánlója – A Nagyvilág Mentes Ételei könyvemről
Dabas Rádió interjú – 2023.11.04

Recept könyvek

Legutóbbi bejegyzések

  • Almás – mákos ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )
  • Sport szelet ízű csoki egyszerűen ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )
  • Banános – szedres szelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )
  • Csokis köles krémes ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )
  • Epres köleses szelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Facebook

Instagram

mona_konyhaja

A mák és az alma :D Nálunk mindig jöhet. Meg a A mák és az alma :D Nálunk mindig jöhet. Meg amúgy valahogy azt vettem észre, hogy van olyan időszak, amikor nagyon rá vagyok állva :D Ez a süti is nagyon jó lett - szerintem. Persze, hogy a tölteléket nem sajnáltam belőle. A tésztája is pikk - pakk elkészül. Amúgy ez némileg kissé hajaz a morzsa sütire - mármint az elkészítése. Szóval hajrá, aki szereti az ilyen típusú sütiket, annak tényleg érdemes elkészetítenie. 
Glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/06/17/almas-makos-gluten-tej-tojas-cukor-szojamentes-vegan/
Hozzávalók:
25 dkg gluténmentes zabpehely
15 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
4 dkg édesítő (1:4)
20 dkg margarin
Töltelék:
50 dkg alma
15 dkg darált mák
ízlés szerint édesítő
1 ek rumaroma
fél citrom reszelt héja
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, lereszeljük.
A tészta alapanyagait egy tálban jó alaposan összedolgozzuk.
Egy 21x21 - es formát sütőpapírral kibélelünk.
A tészta fele részét belenyomkodjuk.
Az almát kinyomkodjuk, hozzáadjuk a töltelék többi alapanyagát, alaposan összekeverjük, majd a tésztára egyengetjük.
A maradék tészta részt pedig rámorzsoljuk az almás - mákos részre.
180 fokos sütőben kb. 25 - 30 perc alatt megsütjük.
#gluténmentes #vegán #monakonyhaja #fyp #lisztkeverékmentes #tejmentes #tojasmentes #cukormentes #szójamentes #freefrom #glutenfree #vegan #tasty #yummy #summer #hungary #mák #alma #pite #apple #applepierecipe
Csak egy kérdés :D Kinek volt a kedvence a sport Csak egy kérdés :D Kinek volt a kedvence a sport szelet?? Úristen! Én mennyit ettem gyerekként, imádtam... Meg a Szamba, Bohós szelet, na meg az Eperjó :P Ugye, ugye?? Na de most... a sport szelet van a listán! Komolyan mondom, hogy max 15 percet vett igénybe az elkészítése ( és most jöhet: persze, 15 perc.... és társa szöveg :D De tényleg annyi volt ). Nem kell sütni, csak jól összegyúrod, megküldöd olvasztott csokival ( természetesen mentes ). Aztán mehet egy kicsit pihenni... Hú gyerekek, brutál jó! Érdemes kipróbálni!!!
Egyébként lenmagliszt is van benne! Ezt a @grapoila - tól szereztem be, amúgy van kódom ide, szóval ha használod a MONAKONYHAJA kuponkódot, akkor kedvezményes vásárolhatsz ( https://grapoilashop.hu/ ) . Csak mondom :D 
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/06/16/sport-szelet-izu-csoki/
Hozzávalók:
14 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
3 dkg Grapoila lenmagliszt
5 dkg holland kakaópor
1-2 ek rumaroma
ízlés szerint porédesítő
2 dl növényi tejszín
10 dkg mentes csokoládé - olvasztva
+ 10 dkg mentes csokoládé - olvasztva - tetejére
Elkészítés:
Az összes alapanyagot egy tálban alaposan összegyúrjuk.
Egy folpackkal kibélelt 21x21 - es formába nyomkodjuk, majd a tetejére olvasztott csokit teszünk.
Hagyjuk pár órát, míg jól összeáll.
#szponzorálttartalom #gluténmentes #vegán #fyp #sportszelet #csokoládé #lisztkeverékmentes #tejmentes #tojasmentes #cukormentes #szójamentes #freefrom #glutenfree #vegan #chocolate #hungary #summer #yummy #tasty
Mivel ennyire beköszöntött a meleg, a sütés n Mivel ennyire beköszöntött a meleg, a sütés nélküli sütik mellett még több olyan finomságot fogok hozni, ami tényleg nagyon hamar elkészül. Ez a banános - szedres sütemény is ilyen, hisz egész egyszerűen csak ki kell keverni. Szerintem ebben a melegben tökéletes finomság, ha valaki valamilyen süteményre vágyik! Természetesen a szeder helyett mehet akár barack, vagy eper, meggy... Uh, na most egy újabb ötletem támadt :D <3 ;)
Glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/06/15/bananosszedres/
Hozzávalók:
10 dkg barna rizsliszt
5 dkg cirokliszt
7,5 dkg köles liszt
1 dkg útifűmaghéj
7 g sütőpor
4 dkg édesítő (1:4)
15 dkg szeder
1 nagyobb érett banán
2 dkg chia mag
2,2 dl víz
1 kk citromlé
Elkészítés:
A száraz alaapnyagokat egy tálban alaposan elkeverjük.
A banánt megpucoljuk, villával összetőrjük.
Hozzáadjuk a száraz alapanyagokhoz, összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet.
Alaposan kikeverjük.
Majd beleszórjuk a szedret, elkeverjük.
Sütőpapírral bélelt 21x21 - es formába tesszük, majd 180 fokos sütőben kb. 35 - 40 perc alatt megsütjük.

#gluténmentes #vegán #fyp #monakonyhaja #lisztkeverékmentes #tejmentes #tojasmentes #cukormentes #szójamentes #freefrom #glutenfree #vegan #cake #sütemény #banán #szeder #bananas #fruit
Most nagyon megy a TikTokon ez a főtt rizses csok Most nagyon megy a TikTokon ez a főtt rizses csokis krém. Na de persze, úgy voltam vele, ki kell próbáljam, de akkor már egy kicsit gondoljam tovább a dolgot. Kölessel készítettem, és megtöltöttem vele egy kakaós piskótát. Gyerekek, durván finom lett! Ez a süti full csokis :D :P <3 A piskóta, a krém, na meg a tetejére is zuttyantottam némi olvasztott csokit. Na én az ilyeneket nagyon szeretem!
Ezt a krémet még egy párszor biztos, hogy elkészítem... De természetesen van még pár ötletem hozzá, hogy még jobban fel legyen tuningolva :D 
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/06/14/csokiskoleses/

Hozzávalók:

Piskóta:

15 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

2 dkg útifűmaghéj

3,5 dkg holland kakaópor

5 dkg édesítő (1:4)

7 g sütőpor

2,75 dl víz

1 kk citromlé

Krém:

10 dkg köles ( alaposan átmosni, majd 4 dl növényi tejben édesítővel megfőzni )

20 dkg mentes csokoládé

+ 10 dkg mentes csokoládé - olvasztva a tetejére.

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzákeverjük a nedves alapanyagokat.

Egy sütőpapírral kibélelt 21x21 - es formába tesszük és 180 fokos sütőben kb. 25 - 30 perc alatt megsütjük.

A kölest a leírtak alapján megfőzzük.

A csokit felolvasztjuk, majd a megfőtt köleshez adjuk.

Leturmixoljuk, vagy botmixerrel pépesítjük.

Ha a piskóta meghűlt, kettévágjuk, majd ezzel a köleses csokival megtöltjük.

Tetejét olvasztott csokival borítjuk.

#gluténmentes #vegán #monakonyhaja
#glutenfree
#cukormentes
#tejmentes #tojásmentes #szójamentes #lisztkeverékmentes #glutenfreedessert #glutenfreelife #vegan #freefrom #sugarfree #milkfree #allergenfree #chocolate #csokoládé #köles
A köles nagyon jó kis alap tud lenni a sütikhez A köles nagyon jó kis alap tud lenni a sütikhez - szerintem. Legyen szó édes vagy akár sós finomságról. Most is épp egy ilyen készült nálam. Full egyszerű piskóta, aminek a főtt köles az alapja. Rá pedig egy epres réteg ( de lehet barackos, szilvás, meggyes .... ). Szerintem nagyon jó lett, és a köles annyira jó puhaságot is adott a piskóta résznek - tudjátok, aki nem ehet tejterméket, annak szupr jó kis túró alternatíva tud lenni.
Glutén, tej, tojás, cukor,szója,kész lisztkeverékmentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/06/11/epreskoleses/
Hozzávalók:
Köleshez:
40 dkg főtt köles ( 10 dkg kölest alaposan átmosunk, majd 4 dl növényi italban megfőzzük ).
20 dkg barna rizsliszt
2 dkg útifűmaghéj
4 dkg édesítő (1:4)
1 ek vanília aroma
1 kk citromlé
7 g sütőpor
0,5 dl növényi ital
Tetejére:
20 dkg eper ( nekem fagyasztott volt )
10 dkg eper lekvár - gluténmentes, cukormentes, vegán
kb. 7 g útifűmaghéj
Elkészítés:
Az összes alapanyagot egy tálba tesszük és jó alaposan kikeverjük.
Sütőpapírral bélelt 21x24 - es formába tesszük.
180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Az epret kiolvasztjuk, hozzákeverjük a lekvárt, majd az útifűmaghéjat.
A kisűlt sütemény tetejére kenjük, majd hagyjuk 3-4 órát, hogy összeálljon.
#gluténmentes #vegán #fyp #monakonyhaja #lisztkeverékmentes #freefrom #tejmentes #tojasmentes #cukormentes #szójamentes #glutenfree #vegan #recipe #recept #summer #fruit #gyümölcs #eper #epres #köles #sütemény #cake
Nálunk a hamburger mindig nyerő. Amikor beköszönt a meleg, akkor még jobban kapás van rá itthon ( esküszöm jobban megy a gyerekeknek is, mint a főtt étel ). Szóval elég sűrűn készül. A MediLine Extra áruházban rábukkantam egy - nekem - új lisztre, így hát persze, ki kellett próbálnom. Nem csalódtam benne, mert annyira jó kis ropogós külsejű és puha belsejű hambi zsemle kerekedett belőle, hogy mindenki megnyalta a tíz újját!
Az elkészítésről teszek kommentbe videót, nézzétek meg mennyire egyszerűen el lehet készíteni!
A lisztet és még sok sok ( rengeteg ) mentes dolgot pedig a @medilineextra -ból be tudtok szerezni, itt tényleg minden is van!!!
Glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/06/11/hamburger-zsemle-gluten-tej-tojas-cukor-szojamentes-vegan/
Hozzávalók:
30 dkg Economike univerzális lisztkeverék
1 dl víz
5 dkg margarin
7 dkg növényi joghurt - KOKO
5 g porélesztő
1kk olaj
+ olaj a kenéshez
+ szezámmag a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük.
Beledolgozzuk a margarint és a növényi joghurtot.
Majd hozzáadjuk a vizet, beledolgozzuk, végül az olajat, és jó alaposan kidolgozzuk.
Három részre osztjuk, zsemléket formázunk belőlük, majd sütőpapíros tespire tesszük.
Olajjal vékonyan lekenjük, megszórjuk szezámmaggal és 50 fokos sütőben egy órát kelesztjük.
Majd 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Vagy: Ha összedolgoztuk a tésztát, letakarjuk, meleg helyen kelesztjük, majd utána formázunk három zsemlét belőle, sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal lekenjük, megszórjuk szezámmaggal és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
#szponzorálttartalom #mediline #medilineextra #gluténmentes #vegán #fyp #monakonyhaja #tejmentes #tojasmentes #cukormentes #szójamentes #glutenfree #vegan #recipe ##streetfood #hamburger #summer #recept
Ne tévesszen meg senkit :D Nem fagyi van a képen Ne tévesszen meg senkit :D Nem fagyi van a képen :D ( mondjuk majd olyan receptet is fogok hozni :P ) De, ez itt nem más, mint sült tejbedara, mégpedig pudingban sült! Az úgy van, hogy nálunk amúgy nagyon megy a tejbegríz - de ugye gluténmentes változatban rizsdarával. Na, ha ez elkészül, akkor egész egyszerűen ki kell golyózni, és egy főzött pudinggal megtöltött jénaiba behelyezni, majd így sütni kb 20 percet. Majd a végén nyakon önteni még csokiszósszal :D Mert persze adjunk már akkor neki :D Amúgy lehet más ízű pudingban is sütni ( én csokisban készítettem, de szerintem vaníliással is nagyon finom, na meg arra egy jó kis vanília sodó :P.. ). Ez a pudingos grízes cucc nagyon jó lett. És ebben a melegben igazán jól tud esni hidegen!!!
Glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/06/02/tejbedara/
Hozzávalók:
25 dkg Mester Család rizsdara
4 dl növényi ital
ízlés szerint édesítő
1 kk vanília aroma
Puding réteg:
60 g Mester Család csokoládés pudingpor
ízlés szerint édesítő
5 dl növényi ital
Csokiszósz:
15 dkg Mester Család diabetikus étbevonó
1 dl növényi tejszín
1 dkg Mester Család holland kakaópor
Elkészítés:
A rizsdarát, 4 dl növényi italt, édesítőt, vanília aromát egy lábasba tesszük, sűrűre főzzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
A csokis pudingport, édesítőt, növényi italt egy lábasban elkeverjük, megfőzzük.
A megfőtt pudingot egy jénaiba tesszük.
A kihűlt tejbedaráből gombócokat formázunk, ésa pudingba tesszük.
180 fokos sütőben kb. 15-20 percet sütjük.
A diabetikus étbevonót felolvasztjuk, hozzákeverjük a kakaóport és a tejszínt, majd ezzel tálaljuk a daragombócokat.
#vegán #gluténmentes #fyp #monakonyhaja #tejbegríz #summer #recept #sütemény #csokoládé #chocolate #recipe #freefrom #glutenfree #vegan #lisztkeverékmentes #szójamentes #cukormentes #tojasmentes #tejmentes
Azt már tudom, hogy sok mák kedvelő van itt :D Azt már tudom, hogy sok mák kedvelő van itt :D <3 De ezzel a recepttel nem csak nekik szeretnék kedveskedni, hanem mindazoknak, akik szeretik a jó kis krémes, csokis "cuccokat" :D Amúgy egy nagyon egyszerű piskóta alap - és csak szólok, nincs benne útifű :D - és ebbe egy szilvás krém lett "becsomagolva", aztán nyakon öntöttem csokival :D Na ez így lett kerek... Akarom mondani hosszúkás, mert piskótatekercs :D Brutál jó lett szerintem! Amúgy lenmagliszt van benne ;) Szerintem próbáljátok ki,mert nagyon tuti!
A lenmaglisztet egyébként a @grapoila -tól rendeltem ( https://grapoilashop.hu/ ) , ahol ha most használjátok a MONAKONYHAJA kuponkódot, akkor kedvezményt kaptok a vásárlásból!
Glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/06/10/makosszilvas/
Hozzávalók:

Piskóta:

5 dkg darált mák

2 dkg Grapoila lenmagliszt

10 dkg gluténmentes zabpehelyliszt

4 dkg édesítő (1:4)

2,5 dl víz

1 kk citromlé

5 g sütőpor

Krém:

1,5 dl növényi tejszín - felverhető

ízlés szerint porédesítő

12,5 dkg szilvalekvár - gluténmentes, cukormentes, vegán

+ olvasztott mentes csokoládé a tetejére

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat.

Jól kikeverjük.

Egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe egyengetjük a masszát.

180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Még forrón feltekerjük konyharuha segítségével.

A krémhez a tejszínból kemény habot verünk, majd beledolgozzuk a lekvárt és az édesítőt is.

Ha meghűlt a piskóta, kitekerjük, megkenjük a habos krémmel, visszatekerjük és csokival borítjuk.

Hagyjuk pár órát míg jól összeáll.

#hirdetés #gluténmentes #vegán #monakonyhaja #fyp #tejmentes #tojasmentes #cukormentes #szójamentes #lisztkeverékmentes #vegan #glutenfree #freefrom #recipe #chocolate #mák #szilva #csokoládé #sütemény #recept #summer
Emlékszem, mikor az első házi csokimat elkészítettem évekkel ezelőtt. Az pedig a bounty volt. Úristen, de imádtam - és a mai napig is. Viszont.. Kell a változatosság :D <3 Szóval, készült egy epres bounty ízvilágú csokika :D ( Na jól van, amúgy tudom, hogy az epres változat alapvetően nincs ... De nálam van ;) Szerintem durván jó lett amúgy! Mindőssze eper, kókuszliszt, kókuszreszelék, na meg némi porédesítőre van szükség hozzá.. És csokira :D De az is házilag készül nálam!
Szerintem tényleg próbáljátok ki, mert brutál jó lett!!
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/06/09/epresbounty/
Hozzávalók:

20 dkg eper ( nekem fagyasztott volt )

5 dkg kókuszliszt

10 dkg kókuszreszelék

ízlés szerint porédesítő

szükség szerint növényi tejszín

+ Olvasztott házi csokoládé

Elkészítés:

Az epret kiolvasztjuk.

Majd a kókuszlisztet, kókuszreszeléket, porédesítőt egy tálba tesszük, összekeverjük.

Az epret pépesítjük, majd ( a levével együtt ) hozzáadjuk a kókuszos keverékhez.

Jó alaposan összegyúrjuk ( ha szükséges adjunk hozzá növényi tejszínt ).

Hat egyenló részre osztjuk, majd megformázzuk őket.

Olvasztott házi csokival beborítjuk, majd hagyjuk, hogy megdermedjen rajta.

Majd pedig csíkokat húzunk a csokival a tetejére, és meg lehet szórni kókuszreszelékkel.

#bounty #vegán #gluténmentes #monakonyhaja #fyp #eper #epres #csokoládé #tejmentes #tojasmentes #cukormentes #szójamentes #lisztkeverékmentes #tasty #yummy #chocolate #recipe #freefrom #glutenfree #vegan #strawberries #homemade
Mivel ennyire beköszöntött a meleg, így több Mivel ennyire beköszöntött a meleg, így több olyan receptet is fogok nektek hozni, ami sütés nélküli. Szerintem szeretni fogjátok azokat is! 
Na..hogy a mákos dolgok is helyet kapjanak ebben a kategóriában,most egy olyan verziót hozttam :D Pikk - pakk össze lejet állítani, pár óra a hőtiben, majd mehet is az arcba :D Ennek az aljába került mák kakaó, szezámkrém, lenmagliszt... Egyébként szerintem csupa egészséges dolog :D :P Annyira jó ízelett neki, nem száraz az alja sem. A tetejére pedig epres lekváros réteg került.
A szezámkrémet és a lenmaglisztet egyébként a @grapoila -tól rendeltem (  https://grapoilashop.hu/ ) , ahol ha most használjátok a MONAKONYHAJA kuponkódot, akkor kedvezményt kaptok a vásárlásból!
Próbáljátok ki, mert nagyon egyszerű és nagyon fincsi! <3
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/06/07/makos-epres-szelet-gluten-tej-tojas-cukor-szojamentes-vegan/
Hozzávalók:
20 dkg mazsola - vagy datolya
10 dkg gluténmentes zabpehely
5 dkg szezámkrém
2,5 dkg lenmagliszt
2,2 dkg holland kakaópor
10 dkg darált mák
Tetejére:
20 dkg eper - nekem fagyasztott volt
ízlés szerint édesítő ( ha szükséges )
15 dkg eperlekvár - gluténmentes, cukormentes, vegán
2-3 ek chia mag
Elkészítés:
A mazsolát ( vagy datolyát ) előző nap beáztatjuk.
Majd a beáztatott mazsolát botmixerrel pépesítjük, majd belegyúrjuk az összes többi alapanyagot.
Egy 21x21 - es formátfolpackkal kibélelünk, majd belenyomkodjuk a masszát.
Az epret kiolvasztjuk, hozzákeverjük a lekvárt ( ha szükséges édesítőt ), majd pedig a chiamagot.
Ezt az epres masszát pedig az alap tetejére eloszlatjuk.
5-6 órát tegyük a hűtőbe, hogy jól összeálljon.
#szponzorálttartalom #vegán #gluténmentes #monakonyhaja #fyp #tejmentes #tojasmentes #cukormentes #szójamentes #lisztkeverékmentes #tasty #yummy #cake #recipe #freefrom #glutenfree #vegan #chia #fruit #gyümölcs
Charlotte sütire hajazó barackos finomság. Azé Charlotte sütire hajazó barackos finomság. Azért írtam, hogy hajazó, mert egy egyszerűbb vaníliás puding került bele, plusz barack darabokat tettem még rétegezve. De ugyanúgy készítettem egy piskóta tekercset hozzá. Amúgy full egyszerűen készült el, tényleg nincs benne semmi olyan, amit szerintem egy kezdő ne tudna megcsinálni.
Egyébként nagyon finom! Mi amúgy szeretjük az ilyen pudingos fincsiségeket,úgyhohy nálunk abszolút sikere volt.
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/06/07/charlottesuti/
Hozzávalók:
Piskótás rész:
12,5 dkg barna rizsliszt
7,5 dkg köles liszt
2 dkg útifűmaghéj
4 dkg édesítő (1:4)
6 g sütőpor
2,2 dl víz
1 kk citromlé
+ baracklekvár - gluténmentes,cukormentes,vegán
Krém:
80 g gluténmentes vaníliás pudingpor
ízlés szerint édesítő
4 dl növényi ital
2 dl növényi tejszín
5 dkg margarin ( elhagyható )
+ kb 15 dkg barack
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük.
Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát beleöntjük, elegyengetjük.
180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
Melegen feltekerjük konyharuha segítségével, így hagyjuk kihűlni.
Majd ha kihűlt, megtöltjük baracklekvárral.
A krémhez apudingport, édesítőt, növényi italt, növényi tejszínt egy lábasba kikeverjük, sűrűre főzzük.
Majd belekeverjük a margarint.
A barackot megmossuk, felszeleteljük.
A piskóta tekercset felvagdossuk, majd egy múanyag tálat kibélelünk folpackkal és körbe rakjuk a piskóta szeletekkel.
Majd barackszeleteket teszünk alúlra, erre jön a krém egyik fele, majd megint barack, és a krém másik fele.
Majd hagyjuk 6-7 órát hűvös helyen, hogy jól összeálljon.
#gluténmentes #vegán #fyp #monakonyhaja #tejmentes #tojasmentes #cukormentes #szójamentes #lisztkeverékmentes #vegan #glutenfree #freefrom #recipe #recipe #barack #peach #cake #yummy #tasty
Ennél egyszerűbb almás süti szerintem nem is n Ennél egyszerűbb almás süti szerintem nem is nagyon van. Viszont!!!! Annál, de annál finomabb. És hozzáteszem, amikor vittem kóstolóba, majd másnap ismét mentem... Így fogadtak: az az almás valami brutál volt, puha, szaftos, az almák benne... Annak benne van a könyvedben a receptje? :D 
Szóval, szerintem ennyi elég is felvezetőnek, mert mindent el  is mond. Készítsétek el, ennyi :D Nagyon fini!
Glutén, tej, tojás, cukor, szója, kész lisztkeverékmentes, vegán!
Recept:
https://monakonyhaja.hu/2025/06/05/almas-kevert-gluten-tej-tojas-cukor-szojamentes-vegan/
Hozzávalók:
25 dkg barna rizsliszt
15 dkg köles liszt
3,5 dkg útifűmaghéj
5 dl víz
1 ek citromlé
8 g sütőpor
5 dkg édesítő (1:4)
50 dkg alma
ízlés szerint fahéj + édesítő keveréke
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk.
Megforgatjuk fahéj és édesítő keverékében.
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, alaposan kikeverjük, majd beleforgatjuk a fahájas - édesítős almákat.
Egy 20x24 - es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a masszát.
180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
#gluténmentes #vegán #fyp #monakonyhaja #alma #almássüti #tejmentes #tojasmentes #cukormentes #szójamentes #lisztkeverékmentes #vegan #glutenfree #apple #freefrom #recipe #summer #fahéj #cinamon
Kövess engem

Szociális háló

FacebookYouTubeInstagram

Kategóriák

  • A MENTES SÜTISKÖNYV (3)
  • A Mentes sütiskönyv (2)
  • A Nagyvilág mentes ételei (18)
  • Aby Hungary (45)
  • Az ünnepek mentes ételei (2)
  • Bake free (84)
  • BBN – Vegifeel (21)
  • Csokoládék (9)
  • Csokoládék házilag (4)
  • Dia Wellness (1)
  • Egészségmarket (1)
  • Egyéb (9)
  • Egyéb receptek mentesen (35)
  • Főétel (4)
  • GK Food (3)
  • Gluténérzékenység , avagy a cöliákia (1)
  • Hunorganic (175)
  • Lisztkeverékmentes receptek (152)
  • MamaVita (16)
  • Mandulaliget – Tanfolyam (1)
  • Média – Megjelenések (70)
  • Mentes nyaralás (5)
  • Mentes termékek (1)
  • Mester Család – sütő nap – tanfolyam (11)
  • Mester család termékeiből (417)
  • Naturharmonia (6)
  • NF – Nativa Food (3)
  • Nocarb (48)
  • Nutri free (10)
  • Nutriversum (59)
  • Paleo Központ (16)
  • Receptek (3)
  • Rólam – ki is vagy én (3)
  • Schar (6)
  • SCHAR SÜTŐTANFOLYAMOK (5)
  • Szeretetkonyha (14)
  • Találkozók / Rendezvények (106)
  • Tegyünk Együtt Egymásért találkozók (19)
  • Tündér – liget sütő tanfolyam (3)
  • Vegán (1 194)
  • Videók (49)
  • Viva Natura (15)
  • Wise Food (19)
- MonaKonyhája | Van élet az ételallergiával
Minden jog fenntartva!
Az oldalon megjelenő adatokat szerzői jog védi, azok letöltése és másolása kizárólag a weboldal tulajdonosának engedélyével lehetséges, melynek elmulasztása jogi következményekkel járhat!
Webáruház és honlap fejlesztés: https://bodorweb.eu
FacebookYouTubeInstagram
Page load link

Kedves Látogató!

Már rendelhető „A mindennapok mentes ételei” című könyv!

Go to Top