Hozzávalók:

30 dkg Barna rizsliszt

15 dkg Tápióka keményítő

10 dkg Köles liszt

2,5 dkg édesítő (1:4)

5 dkg útifűmaghéj

3 g sütőpor

1 ek mézes fűszerkeverék

2 ek rumaroma

2 ek citromlé

kb 6 – 6,2 dl víz

Krém:

1 l rizstej

4 cs vaníliás pudingpor

10 dkg margarin

1,5 dl rizstejszín

5 dkg édesítő (1:4) – ha édesebben szeretnénk, akkor több

+ cukormentes baracklekvár

+ 2 tábla Milkless Delight tejcsokoládé alternatíva (vegán) ITT: https://www.diszkontdieta.hu/termek-1602687201

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat,alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk 5-10 percet pihenni.

A krémhez a pudingot és édesítőt kikeverjük a rizstejjel, majd sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a margarint és rizstejszínt ,kikeverjük vele.

A tésztát 5 részre osztjuk.

Mindegyiket kinyújtjuk kb. 18×23 formára.

Mindegyik lapot megsütjük 180 fokon kb 8-12 perc alatt.

Ha megsültek, akkor rétegezzük. Először lekvár, majd a vaníliás krém.

A tetejére felolvasztjuk a csokoládét, és beborítjuk vele.