Hozzávalók:

20 dkg Bake Free Kelt tészta lisztkeverék

1,5 dl víz

2 dkg édesítő (1:4)

4 g sütőpor

1 ek citromlé

Töltelék:

2 nagyobb alma reszelve – fahéj – édesítő – 1 ek útifűmaghéj keveréke

+ rizstejszín a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.

Szilikon lapon téglalap alakba kinyújtjuk.

A közepére egy csíkban betöltjük az almás tölteléket.

A két keskenyebb szélét ráhajtjuk.

A hosszanti széleit csíkokra vágjuk sréhen, majd felváltva rakosgatjuk rá az almás részre.

Majd sütőpapíros tepsire tesszük, rizstejszínnel lekenjük és 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.

Bake Free Kelt tészta lisztkeverék itt:

https://edenpremium.hu/termek/bake-free-kelt-teszta-lisztkeverek-1000g/