Hozzávalók:
40 dkg Aby Házi kenyérliszt
1 cs porélesztő
5 dkg margarin
2 ek édesítő (1:4)
kb. 2,5 dl rizstej
Töltelék:
45 dkg meggy (nekem fagyasztott volt, azt kiolvasztottam és tettem hozzá 1,5 ek útifűmaghéjat)
10 dkg mentes csokoládé darabolva
+ növényi tejszín a tetejére
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.
Majd barna rizslisztes lapon átgyúrjuk, kinyújtjuk.
Beletesszük a meggyet és a csokidarabokat, majd feltekerjük.
Középen bevágjuk végig, majd egymásba tekerjük.
Vékonyan kiolajozott kenyérformába tesszük, tetejét növényi tejszínnel vékonyan lekenjük.
50 fokos sütőben kb. 1 órát kelesztjük, majd 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.
Aby házi kenyérliszt itt kapható:
https://www.abyhungary.hu/glutenmnetes_adalekanyagmentes_lisztkeverekek/glutenmentes_33/glutenmentes_hazi_kenyer_lisztkeverek
![221680922-1175372312930908-5914478322991137393-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/07/221680922-1175372312930908-5914478322991137393-n.jpg)
![221212680-204230551517682-5230983172101771095-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/07/221212680-204230551517682-5230983172101771095-n.jpg)
![221168690-521661859152545-7640647536461152518-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/07/221168690-521661859152545-7640647536461152518-n.jpg)
![218261486-4602884663075197-8811956946408284584-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/07/218261486-4602884663075197-8811956946408284584-n.jpg)
![216641768-931051560775250-7368457756162244846-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/07/216641768-931051560775250-7368457756162244846-n.jpg)