Hozzávalók:
40 dkg Mester család házi kenyérliszt
1 cs porélesztő
1 kk só
6 dkg margarin
2 dl növényi joghurt
kb. 2 dl víz
1 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ szezámmag a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint és a növényi joghurtot, eldolgozzuk benne. Majd hozzáadjuk a vizet és alaposan összedolgozzuk, végül az olajat is hozzádolgozzuk.
5 részre osztjuk.
Majd sütőpapíros tepsire zsemléket formázunk belőle.
Tetejét vékonyan olajozzuk, majd megszórjuk szezámmaggal.
50 fokos sütőben egy órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
Mester család termékek itt:
https://www.mestercsalad.hu/
![213016194-359845562244089-3365653216215556679-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/07/213016194-359845562244089-3365653216215556679-n.jpg)
![212796410-344908160368436-188558012954316637-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/07/212796410-344908160368436-188558012954316637-n.jpg)
![212462898-2993621714193212-1711053556604791934-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/07/212462898-2993621714193212-1711053556604791934-n.jpg)
![212453085-232687288490064-5212937642683246263-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/07/212453085-232687288490064-5212937642683246263-n.jpg)
![211911142-159089392841587-268293623883853094-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/07/211911142-159089392841587-268293623883853094-n.jpg)