Hozzávalók:
30 dkg Aby Házi kenyérliszt
6 g porélesztő
5 dkg édesítő (1:4)
5 dkg margarin
1 dl rizstejszín
1 dl rizstej
Töltelék:
35 dkg natúr gluténmentes 100%-os gesztenyemassza
2 ek rumaroma
ízlés szerint édesítő
kb 5-6 ek növényi tejszín
20 dkg meggy
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint és a rizstejszínt. Eldolgozzuk benne, majd hozzáadjuk a rizstejet, alaposan összedolgozzuk, majd 1 órát pihentetjük.
A töltelékhez a hozzávalókat kikeverjük (kivétel a meggy).
A pihentetés után lisztes lapon átgyúrjuk a tésztát, majd kinyújtjuk.
Eloszlatjuk a gesztenyés krémet a lapon, majd megszórjuk a meggyel.
Két oldalát behatjuk, majd a másik oldalától feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük vékonyan olajjal, megszúrkáljuk.
180 fokon kb. 45-50 perc alatt megsütjük.
Aby Házi kenyérliszt itt:
https://www.abyhungary.hu/glutenmnetes_adalekanyagmentes_lisztkeverekek/glutenmentes_33/glutenmentes_hazi_kenyer_lisztkeverek