Hozzávalók:
45 dkg Mester házi kenyérliszt
5 dkg köles liszt
1-2 kk só
1 cs porélesztő
6 g útifűmaghéj
25 g gluténmente sörélesztőpehely
5 dl víz
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, alaposan kidolgozzuk.
Majd hozzáadjuk az olajat, és addig gyúrjuk, amíg a tészta el nem válik a tál falától.
Majd egy kenyérformát vékonyan kiolajozunk és beletesszük a tésztát.
Tetejét vékonyan olajozzuk, majd bevagdossuk.
50 fokon 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük.
Mester Család termékek itt:
www.mestercsalad.hu
![266594843-304802701534818-1209956810438153982-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/12/266594843-304802701534818-1209956810438153982-n.jpg)
![265246922-1118700755570726-6217809724785583245-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/12/265246922-1118700755570726-6217809724785583245-n.jpg)
![264847989-963008631262572-9189212838711044840-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/12/264847989-963008631262572-9189212838711044840-n.jpg)
![241851269-593440291727082-7873795239676966887-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2021/12/241851269-593440291727082-7873795239676966887-n.jpg)