Hozzávalók:

Hamburger buci:

30 dkg barna rizsliszt

15 dkg tápióka keményítő

3,5 dkg útifűmaghéj

1 cs sütőpor

2,2 dkg só

5 dl víz

2 ek citromlé

+ olaj a kenéshez

Töltelék:

1 cs (6db) Chefgomba – grill csiperke gomba

4-5 ek Chefgomba – szárított shitake gomba

növényi sajt – reszelve

1 db TV paprika

uborka

vegán – cukormentes majonéz

mustár

Elkészítés:

Hamburger buci:

A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagot, alaposan összedolgozzuk. Pihentetjük 5 percet.

Majd 3-4 részre szedjük (vagy ha kisebb bucikat szeretnénk, akkor 5 részre).

Zsemléket formázunk belőle, sűtőpapíros tepsire tesszük, majd olajjal vékonyan lekenjük.

180 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük.

A Töltelékhez:

A gombákat megpucoljuk, megmossuk, majd ízlés szerint csinálunk neki egy fűszeres pácot (én nagyon szeretem a zöldfűszereket, így az került bele, illetve grill fűszerkeverék).

Ha a bucik megsültek, és amíg hül, addig a gombákat a sütőben megsütjük, majd a tetejére teszünk a növényi sajtból, és hagyjuk ráolvadni.

Majd jöhet a buci összeállítása:

Kettévágunk egyet, majd rétegezzük.

Majonéz, mustár, uborka szeletek, a növényi sajtos grillezett gomba, erre szórunk a szárított shitake gombából, majd majonéz, uborka, paprika és mustárral zárjuk.