Hozzávalók:
Hamburger buci:
30 dkg barna rizsliszt
15 dkg tápióka keményítő
3,5 dkg útifűmaghéj
1 cs sütőpor
2,2 dkg só
5 dl víz
2 ek citromlé
+ olaj a kenéshez
Töltelék:
1 cs (6db) Chefgomba – grill csiperke gomba
4-5 ek Chefgomba – szárított shitake gomba
növényi sajt – reszelve
1 db TV paprika
uborka
vegán – cukormentes majonéz
mustár
Elkészítés:
Hamburger buci:
A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagot, alaposan összedolgozzuk. Pihentetjük 5 percet.
Majd 3-4 részre szedjük (vagy ha kisebb bucikat szeretnénk, akkor 5 részre).
Zsemléket formázunk belőle, sűtőpapíros tepsire tesszük, majd olajjal vékonyan lekenjük.
180 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük.
A Töltelékhez:
A gombákat megpucoljuk, megmossuk, majd ízlés szerint csinálunk neki egy fűszeres pácot (én nagyon szeretem a zöldfűszereket, így az került bele, illetve grill fűszerkeverék).
Ha a bucik megsültek, és amíg hül, addig a gombákat a sütőben megsütjük, majd a tetejére teszünk a növényi sajtból, és hagyjuk ráolvadni.
Majd jöhet a buci összeállítása:
Kettévágunk egyet, majd rétegezzük.
Majonéz, mustár, uborka szeletek, a növényi sajtos grillezett gomba, erre szórunk a szárított shitake gombából, majd majonéz, uborka, paprika és mustárral zárjuk.