Hozzávalók:

40 dkg Mester kelt tészta liszt

20 dkg Mester süteményliszt

1 cs porélesztő

12,5 dkg puha margarin

1 dl növényi tejszín

4 ek édesítő (1:4)

kb. 3 dl víz

Töltelék:

3 dl növényi tej

2 dl növényi tejszín

ízlés szerint édesítő

2 cs vaníliás pudingpor

20 dkg Mester család mazsola

+ olaj a kenéshez

+ porédesítő a szóráshoz

Elkészítés:

A töltelékhez a mazsolán kívül egy lábasban mindent kikeverünk, majd sűrűre főzzük.

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzá dolgozzuk a margarint és a növényi tejszínt, majd végül a vizet.

A tésztát lisztes lapon jól átdolgozzuk, majd kinyújtjuk, megkenjük a krémmel , majd megszórjuk a mazsolával.

Feltekerjük , majd 4 részre vágjuk.

Sütőpapírral kibélelünk egy torta formát (nekem kb. 20 cm-es volt), majd a 4 részre vágott tésztát beletesszük, nem baj, ha egymásra ér, majd kezünkkel kissé egyengessük el a tetejét.

Olajjal vékonyan lekenjük, majd 50 fokon kb. 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük.

Mester család termékek itt:

http://mestercsalad.hu/