Hozzávalók:
1 cs Éléskamra nyújtható tészta édes sütikhez (18,5 dkg)
1 ek édesítő (1:4)
1 dkg útifűmaghéj
kb. 3,2 dl növényi tej
1 ek citromlé
Töltelék:
10 dkg mentes csokoládé felolvasztva
5 dkg holland kakaópor
ízlés szerint édesítő
2-3 ek növényi tejszín
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.
Szilikon lapon kinyújtjuk téglalap alakra.
Majd a töltelék összetevőit kikeverjük és megkenjük vele a tésztát.
Háromszögekre vágjuk (nekem 6 db lett), majd a szélesebb részétől feltekerjük és kifli alakot formázunk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, vékonyan olajjal lekenjük, majd 180 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
A lisztet a Mamavita.com oldalról szereztem be, itt találod: