Hozzávalók:

1 cs Éléskamra vékony tésztás olasz pizza (180 g)

1 dkg útifűmaghéj

1 kk bazsalikom

1 kk oregánó

3 dl víz

1 ek citromlé

Feltét:

3 ek mustár kikeverve 1 ek növényi tejszínnel

kb. 35-40 dkg mexikói zöldségkeverék

kb. 15 dkg növényi sajt reszelve

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.

Majd sütőpapíron kinyújtjuk kör alakba, ha szükséges, akkor szórjuk meg egy kis barna rizsliszttel (ha tapadna a felülete).

Majd a széleit picit hajtsuk be.

Kenjük meg a mustáros keverékkel, szórjuk rá a zöldségeket, majd a reszelt növényi sajtot.

A pizza szélét vékonyan olajozzuk le, majd 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

A lisztet a Mamavita.com – ról rendeltem, itt találod:

Éléskamra vékony tésztás olasz pizza (180 g)