Hozzávalók:

50 dkg Mester család süteményliszt

15 dkg Mester család diabetikus étbevonó (olvasztva)

10 dkg Mester család holland kakaópor

1,5 cs sütőpor

6 dkg édesítő (1:4)

2,5 dkg útifűmaghéj

5,5 dl víz

Töltelék:

0,5 dl növényi tej

2 dl növényi tejszín

ízlés szerint édesítő

20 dkg barna rizsliszt

10 Mester család holland kakaópor

10 dkg margarin

10 dkg Mester család diabetikus étbevonó

+ 4 dl növényi tejszín

+ ízlés szerint édesítő

+ 1-2 holland kakaópor

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan kikeverjük.

Egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, majd a tészta felét beletesszük és kb 40 perc alatt megsütjük, majd a tészta másik felét is megsütjük. (tehát két piskótát sütünk)

Közben a töltelékhez a margarinon és a csokoládén kívül mindent egy lábasba elkeverünk, majd sűrűre főzzük, végül belekeverjük a margarint és a csokit.

Ha a lapok kihűltek akkor kettébe vágjuk, így 4 lap lesz.

Majd a tortaformába helyezzük az egyik lapot , jön a krém , megint egy lap, megint krém, ismét egy lap és a krém, majd az utolsó lappal lezárjuk.

Hűtőben pihentetjük egy éjjelt.

Majd másnap a 4 dl növényi tejszínt kemény habbá verjük, kettévesszük, és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.

Majd a sima tejszínnel körbe kenjük a tortát, és a kakaós és sima tejszínnel habnyomó segítségével díszítjük.

Mester család termékeket itt tudjátok beszerezni:

https://www.mestercsalad.hu/