Hozzávalók:
25 dkg gluténmentes tarhonya (nálam csicseri volt – ez vegán is)
30 dkg ChefGomba – csiperke
2 db répa (megmosva – tisztítva – apróra vágva )
1 db tv paprika
1 kk kakukkfű
fél kk bors
1 kk pirospaprika
ízlés szerint só
1 kk bazsalikom
2 dl növényi tej
2 dl növényi tejszín
+ olaj
Elkészítés:
A tarhonyát olajon megpirítjuk, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük.
A gombát megpucoljuk, megmossuk,majd apróra vágjuk.
A paprikát megmossuk, apróra vágjuk.
Majd egy lábasba kb 2 ek olajat teszünk, a paprikát lepirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát és a répát, jól elkeverjük, majd fűszerezzük és hozzáadjuk a növényi tejet és tejszínt, addig főzzük, míg puha nem lesz minden.
Majd a főtt tarhonyával összekeverjük.
Tetejére én gluténmentes sörélesztőpelyhet tettem, de lehet növényi sajtot is reszelve.
![264519718-857967638218409-6050364502371607812-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/03/264519718-857967638218409-6050364502371607812-n.jpg)
![264863775-582168566179911-9115872821370096530-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/03/264863775-582168566179911-9115872821370096530-n.jpg)
![265113061-466988598154843-8581368136974789764-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/03/265113061-466988598154843-8581368136974789764-n.jpg)
![265445183-476795380444573-6628313346936469058-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/03/265445183-476795380444573-6628313346936469058-n.jpg)
![265474675-2404385819698209-644343817528511683-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/03/265474675-2404385819698209-644343817528511683-n.jpg)
![266396209-681921009463386-8518417362400307946-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/03/266396209-681921009463386-8518417362400307946-n.jpg)
![266998929-641501200617310-8503942725591566483-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/03/266998929-641501200617310-8503942725591566483-n.jpg)