Hozzávalók:

25 dkg gluténmentes tarhonya (nálam csicseri volt – ez vegán is)

30 dkg ChefGomba – csiperke

2 db répa (megmosva – tisztítva – apróra vágva )

1 db tv paprika

1 kk kakukkfű

fél kk bors

1 kk pirospaprika

ízlés szerint só

1 kk bazsalikom

2 dl növényi tej

2 dl növényi tejszín

+ olaj

Elkészítés:

A tarhonyát olajon megpirítjuk, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük.

A gombát megpucoljuk, megmossuk,majd apróra vágjuk.

A paprikát megmossuk, apróra vágjuk.

Majd egy lábasba kb 2 ek olajat teszünk, a paprikát lepirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát és a répát, jól elkeverjük, majd fűszerezzük és hozzáadjuk a növényi tejet és tejszínt, addig főzzük, míg puha nem lesz minden.

Majd a főtt tarhonyával összekeverjük.

Tetejére én gluténmentes sörélesztőpelyhet tettem, de lehet növényi sajtot is reszelve.

A ChefGombát itt találjátok – Katt ide!