Hozzávalók:
25 dkg Mester házi kenyérliszt
0,5 cs porélesztő
1-2 kk só
10 dkg Mester család burgonyapehely
4,7 dl víz
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ gluténmentes sörélesztőpehely a szóráshoz
+ olaj a kenéshez
+ gluténmentes sörélesztőpehely a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, jól összedolgozzuk, majd jön az olaj, és azzal is összedolgozzuk.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
Majd szilikon lapon átgyúrjuk (szórhatunk alá egy kis lisztet), majd kinyújtjuk kb 2,5-3 ujjnyi vastagra.
Majd szaggatjuk (én fánk szaggatót használtam).
Forró-lobogó vízben főzzük 2-3 percig.
Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk a sörélesztőpehellyel.
180 fokon kb. 35-45 percig sütjük.