Hozzávalók:

Piskóta:

40 dkg Mester süteményliszt

4 dkg vaníliás pudingpor

1,5 dkg útifűmaghéj

5 dkg édesítő

4,5 dl víz

1 ek citromlé

1 cs sütőpor

Krém:

5 ek kakaópor
ízlés szerint édesítő
15 dkg  barna rizsliszt
20 dkg Mester család diabetikus étbevonó
4 dl rizstej

3 dl rizstejszín

5 dkg margarin

+ kb 1,5 dl növényi tejszín – natúr – édesítve -felverhető

+ kb 5 dkg Mester család diabetikus étbevonó – olvasztva

Elkészítés:

A Piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük.

Majd egy 18 cm – es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, a masszát beletesszük, elegyengetjük.

180 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük.

A krémhez a margarinon kívül az összes alapanyagot alaposan kikeverjük, majd sűrűre főzzük, a végén beletesszük a margarint, elkeverjük, egynemű legyen.

Majd ha a piskóta megsült és kihűlt, három részre vágjuk.

Megtöltjük a krémmel, majd egy éjjelre a hütőbe tesszük.

Másnap a tejszínnel (amit előzőleg felvertünk, és a csokival díszítjük.

Ötlet, a felvert tejszín egy részébe tehetünk kakaóport, és így díszíthetjük.

A Mester család termékeket itt tudjátok beszerezni KATT IDE