Hozzávalók:
1 cs köles vagy hajdina tészta ( 20 dkg )
20 dkg Vega Meal vegafeltét tömb – ementáli – reszelve – KAII IDE – ITT TALÁLOD
20 dkg Fino VegaJó Trapi – reszelve – KATT IDE – ITT TALÁLOD
10 dkg Vega Meal Vegaföl – KATT IDE – ITT TALÁLOD
2,5 dl növényi tej
1,5 dl növényi tejszín – natúr
3-4 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
ízlés szerint só
ízlés szerint fűszerek
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
A sajt helyettesítőket lereszeljük.
A növényi tejet és tejszínt egy lábasba tesszük, majd a lereszelt sajthelyettesítőket belekeverjük, majd lassú tűzön főzzük, hogy olvadjon a sajthelyettesítő, majd beletesszük a sörélesztőpelyhet, elkeverjük, sózzuk, fűszerezzük, alaposan összekeverjük, majd a tejföl helyettesítőt is belekeverjük.
3-4 percig főzzük még, majd összekeverjük a tésztával, és tálaljuk.
A Növényi sajt és tejföl helyettesítőket a Mamavita webáruházból rendeltem – KATT IDE – itt találod