Hozzávalók:
25 dkg Mester család süteményliszt
csipet só
5 g sütőpor
7,5 dkg margarin
1,4 dl növényi tej
Töltelék:
30 dkg főtt tök
1 cs kapor – jó apróra vágva – megmosva
20 dkg főtt köles (ez kb. 5 dkg köles 4x-es növényi tejben megfőzve – előtte jól átmosva )
ízlés szerint só
2 ek útifűmaghéj
1 dl növényi tejszín
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.
A töltelékhez az alapanyagokat alaposan kikeverjük.
Egy nagyobb asztalon egy terítőre barna rizslisztet szórunk, átdolgozzuk a tésztát, majd jó vékonyra kinyújtjuk.
A tölteléket a tészta felén elegyengetjük, majd a terítő segítségével feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd megszúrkáljuk.
180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.