Hozzávalók:
20 dkg Mester család kelt tészta liszt
20 dkg Mester család házi kenyérliszt
1 cs porélesztő
1-2 kk só
2 dl növényi tej
2 dl víz
2 ek olaj
1 ek útifűmaghéj
Sós keverék a tetejére:
só-víz-barna rizsliszt keveréke ( kenhető legyen)
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk, végül beledolgozzuk a 2 ek olajat.
Majd lisztes lapon jó alaposan átdolgozzuk.
4 részre osztjuk, kisodorjuk őket és perecet formázunk belőle.
Sütőpapíros tepsire tesszük, tetejét olajjal lekenjük.
50 fokon 50 percet kelesztjük, majd lekenjük a sós keverékkel és 180 fokon kb 35 perc alatt megsütjük.
A Mester család termékeket itt tudjátok beszerezni – KATT IDE
![297842412-473403610888677-7799610134461840528-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/09/297842412-473403610888677-7799610134461840528-n.jpg)
![298028445-1446387919190162-938979646808698191-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/09/298028445-1446387919190162-938979646808698191-n.jpg)
![298069177-1001153283885206-8837916731336490955-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/09/298069177-1001153283885206-8837916731336490955-n.jpg)
![298331046-1399603800526058-6346762920874492145-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/09/298331046-1399603800526058-6346762920874492145-n.jpg)
![298524925-722197798873112-7315476893693129199-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/09/298524925-722197798873112-7315476893693129199-n.jpg)
![298527110-757306825519679-9131167651847295848-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/09/298527110-757306825519679-9131167651847295848-n.jpg)