Hozzávalók:
20 dkg Mester család kelt tésztaliszt
20 dkg Mester család Házi kenyérliszt
1 cs porélesztő
10 dkg margarin
4 ek édesítő (1:4)
3,2 dl víz
1 ek útifűmaghéj
+ 1 ek Mester család holland kakaópor
Töltelék:
10 dkg Mester család holland kakaópor + ízlés szerint édesítő + annyi növényi tejszín, hogy kenhető legyen
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A tészta száraz alapanyagait (kivétel a kakaópor ) egy tálban összekeverjük.
Majd hozzáadjuk a margarint, összedolgozzuk, majd a nedves alapanyagokat és alaposan kidolgozzuk.
Két részre vesszük, az egyikbe a kakaóport beledolgozzuk.
Majd jó lisztes lapon mind a két részt átdolgozzuk, majd egyforma nagyra kinyújtjuk.
Majd a sima lapra rátesszük a kakaós lapot.
A tölteléket kikeverjük, majd megkenjük vele a tésztát, majd két oldalát behajtjuk, majd a másik oldalról feltekerjük.
Sütőpapíros kenyérformába tesszük, majd olajjal vékonyan lekenjük.
50 fokon egy órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 40-50 perc alatt megsütjük.