Hozzávalók:
30 dkg Mester család kelt tésztaliszt
15 dkg Mester család házi kenyérliszt
1-2 kk só
1 cs porélesztő
1,5 ek útifűmaghéj
2 dl növényi tejszín
2,5 dl növényi tej
Töltelék:
15 dkg növényi tejföl
20 dkg növényi cottage cheese
2 ek gluténmentes sörélesztőpehely
ízlés szerint só
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat.
Lisztes lapon kinyújtjuk.
A tölteléket kikeverjük, majd a kinyújtott tésztát megkenjük vele, majd feltekerjük.
Háromszögekre vágjuk és sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük.
50 percet kelesztjük 50 fokon, majd 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.