Hozzávalók:
20 dkg Mester család házi kenyérliszt
20 dkg Mester család kelt tészta liszt
3 dkg Mester család vaníliás pudingpor
4 ek édesítő (1:4)
3,7 dl növényi tej
1 cs porélesztő
7,5 dkg margarin
+ növényi tejszín a kenéshez
+ édesítő a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, végül hozzáadjuk a növényi tejet, alaposan összedolgozzuk.
Lisztes lapon átdolgozzuk, majd 5 részre osztjuk a tésztát.
Majd mindegyiket kisodorjuk, kettéhajtjuk és összetekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük a növényi tejszínnel, majd megszórjuk édesítővel.
50 fokon 50 percet kelesztjük, majd 180 fokon kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
![297791987-393082789617164-4654325050289849914-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/09/297791987-393082789617164-4654325050289849914-n.jpg)
![297801504-340036004891013-9068815332616349415-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/09/297801504-340036004891013-9068815332616349415-n.jpg)
![297807285-799412991237390-5008504448510061492-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/09/297807285-799412991237390-5008504448510061492-n.jpg)
![298017293-2283918118430738-8787027245943797005-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/09/298017293-2283918118430738-8787027245943797005-n.jpg)
![298634091-1419913998511675-6662557430959404551-n](https://monakonyhaja.hu/wp-content/uploads/2022/09/298634091-1419913998511675-6662557430959404551-n.jpg)