Hozzávalók:

20 dkg Mester család kelt tésztaliszt

20 dkg Mester család Házi kenyérliszt

1 cs porélesztő

10 dkg margarin

4 ek édesítő (1:4)

3,2 dl víz

1 ek útifűmaghéj

+ 1 ek Mester család holland kakaópor

Töltelék:

10 dkg Mester család holland kakaópor + ízlés szerint édesítő + annyi növényi tejszín, hogy kenhető legyen

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A tészta száraz alapanyagait (kivétel a kakaópor ) egy tálban összekeverjük.

Majd hozzáadjuk a margarint, összedolgozzuk, majd a nedves alapanyagokat és alaposan kidolgozzuk.

Két részre vesszük, az egyikbe a kakaóport beledolgozzuk.

Majd jó lisztes lapon mind a két részt átdolgozzuk, majd egyforma nagyra kinyújtjuk.

Majd a sima lapra rátesszük a kakaós lapot.

A tölteléket kikeverjük, majd megkenjük vele a tésztát, majd két oldalát behajtjuk, majd a másik oldalról feltekerjük.

Sütőpapíros kenyérformába tesszük, majd olajjal vékonyan lekenjük.

50 fokon egy órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 40-50 perc alatt megsütjük.

A Mester Család termékeit itt tudod beszerezni – KATT IDE