Hozzávalók:
Bagettekhez (3 db )
20 dkg Mester család Házi kenyérliszt
0,5 dl növényi tejszín – natúr
1 dl növényi tej
0,5 cs porélesztő
2 ek édesítő (1:4)
5 dkg margarin
+ növényi tejszín – natúr a kenéshez
+ édesítő a szóráshoz
Vaníliás réteg:
3 dl növényi tejszín
2 dl növényi tej
2 cs vaníliás pudingpor
ízlés szerint édesítő
Tejszínes réteg:
3 dl növényi tejszín- felverhető – natúr
ízlés szerint édesítő
A bagett alap ízesítéséhez:
2 ek Mester család holland kakaópor
1,5 dl növényi tej
Mester család mazsola
Mester család gyalult mandula
ízlés szerint édesítő (ha szükséges)
Tetejére díszítésnek:
Mester család mazsola
Mester család gyalult mandula
Mester család holland kakaópor
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzá dolgozzuk a margarint.
Végül hozzá adjuk a növényi tejet és növényi tejszínt, majd alaposan összedolgozzuk.
Egy sütőpapíros tepsire 3 db bagettet formázunk a tésztából nedves kézzel, majd lekenjük növényi tejszínnel és megszórjuk édesítővel.
50 fokon kb. 50 percig kelesztjük, majd 180 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
Ha kihűltek a bagettek, felkarikázzuk.
Egy tálba tesszük, lelocsoljuk a növényi tejjel, hozzáadjuk a kakaóport, és alaposan megforgatjuk benne.
Majd egy 18 cm – es torta formát sütőpapírral kibélelünk és az átforgatott bagetteket beletesszük, megszórjuk a mandulával és mazsolával ízlés szerint, lenyomkodjuk, hogy egyenletes legyen a teteje. Majd 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
A vaníliás réteghez az alapanyagokat kikeverjük, majd sűrűre főzzük.
Ha megsült a bagett alap, akkor a pudingos réteget rátesszük.
Megvárjuk míg kihűl és a felvert tejszín jön a tetejére,majd díszítjük.