Hozzávalók:

Piskótás rész:

25 dkg Bake Free piskóta – muffin lisztkeverék – KATT IDE – ITT TALÁLOD

3 ek édesítő (1:4 ) – KATT IDE – ITT TALÁLOD

20 dkg Margarin

kb. 0,5 dl növényi tej – KATT IDE – ITT TALÁLOD

Krém:

15 dkg növényi mascarpone

2 dl növényi tejszín – natúr – felverhető

2 ek vanília aroma

ízlés szerint édesítő – KATT IDE – ITT TALÁLOD

+ 25 dkg meggy ( nekem fagyasztott volt )

Elkészítés:

A piskótás rész alapanyagait egy tálban alaposan összedolgozzuk, majd egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk és nedves kézzel elegyengetjük benne úgy, hogy körbe is legyen, ez adja meg a szélét.

Majd 180 fokon kb. 20-30 perc alatt megsütjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vanília aromát, édesítőt, mascarponét, és tovább verjük.

Majd ha megsült és kihűlt a piskóta, akkor kivesszük a formából, az előzőleg kiolvasztott meggy levét a piskótába locsoljuk, majd beletöltjük a krémet és rátesszük a meggyet.

2-3 órát hagyjuk állni, majd fogyasztható.

Az alapanyagokat a Kamrashop.hu webáruházból szereztem be –  KATT IDE – ITT TALÁLOD